Bibliografens Dokumentarklub

Film skal ses i biografen – og det gælder så sandelig også dokumentarfilm. I Bibliografens Dokumentarklub slår vi et ekstra slag for film som tager udgangspunkt i virkelige historier og i virkelige mennesker. Vi tilbyder aktuelle og debatskabende dokumentarfilm på biograflærredet efterfulgt af debat og smags-sludder over en kop kaffe i Bibliografens café.

Vi mødes cirka månedligt på en mandag aften for at se en splinterny, sindsoprivende eller brandgod dokumentarfilm til en fordelagtig billetpris. Vi slutter senest kl. 21.

Vel mødt – der er altid plads til flere smagsdommere i Dokumentarklubben.

Kontakt Trine på trineh@gladsaxe.dk for indmelding eller for blot at høre mere om Bibliografens Dokumentarklub.

Alle er velkomne til de udvalgte film - også selvom man ikke er medlem af Dokumentarklubben

 

Efterår 2022

 

Mandag 29. august kl. 18: Fire of love er en poetisk og billedsmuk eventyrfilm om et fransk forskerpar som jagter aktive vulkaner over hele kloden.

Mandag 26. september kl. 18: A house made of splinters er en hjerteskærende dansk dokumentar om et børnehjem i den østlige del af Ukraine.

Mandag 31. oktober kl. 17:30: Medina (med instruktørbesøg) er et intimt portræt af op- og nedture hos den danske popdronning.

Fire Of Love_poster
Fire Of Love
Katia og Maurice Krafft elskede to ting - hinanden og vulkaner. I to årtier vandrede det dristige franske vulkanolog-par rundt på planeten og jagtede udbrud og dokumenterede deres opdagelser. I sidste ende mistede de livet i en vulkansk eksplosion i 1991 og efterlod en arv, der for berigede vores viden om den fysiske verden. Instruktør Sara Dosa har skabt en poetisk hyldest til de frygtløse forskeres eventyrlyst, hentet fra Kraffts eget spektakulære billed...
Billetter
CPH:DOX 22 - A House Made of Splinters_poster
CPH:DOX 22 - A House Made of Splinters
I et stort faldefærdigt hus tæt på frontlinjen i den østlige krigsarrede del af Ukraine driver en gruppe ukrainske kvinder et børnehjem. Her kan børn, hvis hjem er blevet smadret af fattigdom, vold og alkohol, bo i sikkerhed i op til ni måneder, indtil der er blevet taget stilling til, om de skal hjem igen, i plejefamilie eller flyttes til et andet børnehjem. Men når et barn tjekker ud af børnehjemmet tjekker der altid et nyt ind, der savner sine forældre ...
Billetter
Medina_poster
Medina
Medina har som få leveret hits, forsidestof og glitterdrømme igennem sin imponerende karriere - men hvem er hun egentlig - som musiker, kæreste, datter, søster og mor? Medina er en eksklusiv fortælling, der går helt tæt på den danske popdronning, der efter mere end 10 år øverst på hitlisterne, beslutter sig for at revurdere sit liv. Et hæsblæsende og succesrigt liv har slidt hende fysisk og i høj grad også mentalt. Medina er et talentfuldt og ambitiøst, me...
Billetter