Coronaretningslinjer

Du kan gå rundt mellem hylderne og låne og aflevere. Du må også gerne tage ophold i biblioteket, og det betyder, at du igen kan benytte pc’er, printere, studierum og læse aviser.

Coronapas

For at benytte bibliotekerne skal alle personer over 15 år vise gyldigt Coronapas digitalt eller på print samt legitimation.

Læs mere om Coronapas på Coronasmitte.dk

Desuden skal alle over 12 år bruge mundbind.

Derudover gælder de generelle retningslinjer også på bibliotekerne: Hold afstand og bliv hjemme, hvis du har symptomer. Vi sørger for at lufte ud og spritte overflader af, så det er sikkert og trygt at komme på biblioteket.

Hvordan gør du?

Det er vigtigt, at du læser det følgende, da der lige er et par ting, du skal gøre, for at det virker.

  1. Log ind på vores hjemmeside med dit CPR-nummer og din pinkode på fire tal. Her klikker du på ”Min Konto” og finder derunder din brugerprofil. Her skal du rette ”AFHENT RESERVERINGER PÅ” til din ønskede filial.
  2. Hvis du har reserveringer, hvor du stadigvæk står i kø, skal du sætte flueben ved materialet under ”RESERVERINGER I KØ” og klikke på ”OPDATER VALGTE RESERVERINGER”. Så kan du ændre afhentningsstedet til din ønskede filial.

Hvis der allerede står et eller flere materialer og venter på dig

Har du allerede fået besked om, at der står et eller flere materialer og er klar til dig på Gladsaxe Hovedbibliotek, så vil vi blive MEGET GLADE, hvis du kunne afhente det der.

Skulle det af forskellige grunde være svært for dig at afhente på Hovedbiblioteket, så kontakt os. Så får vi selvfølgelig materialet transporteret til den ønskede filial. Hvis du vælger at få sendt din reservering ud til en anden filial, skal du vente, til der kommer en ny afhentningsmeddelelse, før du kan hente materialet.

Gebyrer

Fra den 10. maj bliver der igen tilskrevet gebyrer på for sent afleverede materialer. Gebyrtilskrivningen gælder materialer, der har en afleveringsdato fra sidste nedlukningsperiodes start den 9. december 2020 og frem. Materialer med afleveringsdato den 8. december 2020 eller tidligere er allerede tilskrevet gebyrer, der stadig fastholdes. Du kan se afleveringsdato for dine materialer på din lånerstatus på hjemmesiden.

Hvordan afleverer du bøger?

Der er to måder at aflevere materialer på.

  1. Du kan aflevere ved at møde op på dit lokale bibliotek og aflevere præcis, som du gjorde før nedlukningen. BEMÆRK AT DETTE KRÆVER GYLDIGT CORONAPAS.
  2. Du kan aflevere bøgerne i indkastet på Værebro Bibliotek og på Gladsaxe Hovedbibliotek. Her kræves der IKKE Coronapas. På Hovedbiblioteket foregår udendørs ved siden af indgangen på bibliotekets bagside modsat Søborg Hovedgade. På Værebro Bibliotek finder man indkastet på den modsatte side i forhold til indgangen til biblioteket - ud mod busholdepladsen.

Mundbind i Bibliografen

Vi følger myndighedernes retningslinjer for at gøre dit biblioteks-/biografbesøg så sikkert som muligt.

Alle personer fra 12 år skal bære mundbind eller visir indendørs i Bibliografen.
Reglerne for mundbind gælder, når du bevæger dig rundt i Bibliografen.