Sæson 2023/24 er planlagt og billetsalget er startet!

 

At se opera i biografen er som at være der selv, og i denne sæson bliver Bibliografens mørke henført til de store operascener på Salzburg Festival, Wiener Staatsoper, Arena di Verona og Teatro Regio med flere.

Vi viser 7 produktioner af storslåede operaer. Stor lyd og flotte billeder.

 

Pris pr. forestilling: 150,- kr.

Ved fire forestillinger eller flere: Pris pr. forestilling: 130 kr. *

*Rabat opnås i Bibliografens billetsalg ved køb af 4, eller flere,
forskellige forestillinger.

 

Hver forestilling har indlagt en pause på ca. 20 minutter.

Bibliografens café vil til forestillingerne have Operatilbud på nogle udvalgte forfriskninger.

 

Il Trittico

Mandag 22. januar kl. 19.00

Salzburg Festival - 2022

Ved første øjekast ser Pucinnis tre enakters operaer Il tabarro, Suor Angelica og Gianni Schicchi, ikke ud til at have nogen forbindelse med hinanden; deres fællesnævner er udelukkende menneskets sammenfiltring i en skæbnesvanger skæbne, der kun undtagelsesvis, et øjeblik, synes at love et lykkeligt udfald af "livets eventyr" - et sæt temaer, der i sin kompleksitet er i gode hænder hos instruktøren Christof Loy.


Il tabarro: En pram på Seinen i Paris, tid 1910. Operaen er mørk og uudgrundelig og med den vold og gru, der ofte er forbundet med verismo-operaer.


Suor Angelica: Et kloster nær Siena, sidste del af 1600-tallet. Puccinis personlige favorit er en opløftende fortælling om religiøs forløsning.


Gianni Schicchi: Firenze 1299 er en farce fuld af menneskelighedens dårskaber såsom grådighed og sammensværgelse.

Samtlige 3 kvindelige hovedroller udføres af den litauiske stjernesopran Asmik Grigorian, som med denne forrygende bedrift formår at forbinde værkerne med hinanden.

Frankfurter Allgemeine Zeitung skev: "Grigorian er en vidunderlig, intens performer: en yndefuld Donna skrøbelig som Lauretta, en febrilsk længsel efter kærlighed, mens den er plaget af skyldfølelse hos Giorgetta, og en desperat fortabt Angelica, der gør oprør med trods."

Dirigent: Franz Welser-Möst - Instruktør: Christof Loy
Kunstnere: Asmik Grigorian, Misha Kiria, Alexey Neklyudov, Roman Burdenko, Joshua Guerrero, Karita Mattila, Hanna Schwarz.

 

 

La Boheme

Mandag 19. Februar kl. 19.00

Teatro Regio - 2021

Hvem er jeg? Jeg er en digter. Hvad skal jeg gøre? Jeg skriver og hvordan kan jeg leve? Siger Rodolfo, 1.akt. – Med sin opera om et bohémeliv giver Puccini os en hjerteskærende kærlighedshistorie og noget af den smukkeste musik i operaens historie.


For at markere 125-året for premieren i Torino den 1. februar 1896 fejrede Teatro Regio 2021
Puccinis mest populære opera med en ekstraordinær iscenesættelse i de historiske kostumer og kulisser designet af Adolf Hohenstein.

D’herrer Paolo Gavazzeni og Piero Maranghi iscenesætter så elegant og overdådigt, at man ønsker, at deres arbejde må nå ind i evigheden.

Forestillingen dirigeres af Daniel Oren. Medvirkende: Maria Teresa Leva: Mimi, Iván Ayón Rivas: Rodolfo, Hasmik Torosyan: Musetta og Massimo Cavalletti: Marcello.

Ingen har bedre beskrevet de halvt udsultede, kæmpende kunstnere end forfatteren H. Mugger i hans ”La Vie de Bohème” udgivet 1851. Kunstnere klar til at brænde et manuskript for at forsøge at holde varmen. I en tid med triumferende borgerlig materialisme drømmer de om en anden tilværelse. Man sidder tilbage med den fornemmelse, at forfatteren selv har oplevet det.

Connessi all'opera skrev: "Forestillingen er levende og formår at indfange de ægte følelser af poesi og gengive den stemningsfulde atmosfære af det oprindelige kunstværk”

 

 

Gallakoncert med Jonas Kaufmann

Mandag 18. marts kl. 19.00

Arena di Verona - 2023

Efter succesen med Jonas Kaufmanns Galla Event (2020) og rollen som Radamés i Aida, vender den tyske stjernetenor nu tilbage på Arenaen den 20. august 2023, til en ny begivenhedsaften, hvor han vil fortolke tre forskellige karakterer i scenisk form.

Med sig har Kaufmann de to verdensstjerner Sonya Yoncheva og Ludovic Tézier, så man er i det allerfineste selskab på verdens største operascene, den næsten 2.000 år gamle Arena di Verona.

”Jeg er meget glad for at kunne annoncere min debut i Verona, hvor jeg har været mange gange som studerende, og jeg har altid spekuleret på, hvordan det ville føles at optræde for publikum på et så specielt sted. Muligheden kom aldrig. Indtil nu, altså.”